Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdekességek

Cikkek

Érdekességek

2010.06.08

A yorkshire terrier egy kutyafajta, a terrierek fajtacsoportjához tartozik, ezen belül a Toy terrier szekcióba. Az egyik legkisebb méretű és igen népszerű terrier. A kiállítások népszerű és látványos sztárja, kedvencként masnit, ékszert szoktak divathóbortból a sűrű szőrébe kötni vagy éppen divatos ruhácskákat adnak rájuk.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekességek | Hozzászólások: 1

A yorkiról tudni kell!

2010.06.07

A yorkshire terrier, vagy másnéven yorki egy kistermetű, fantasztikus kutyácska. Talán ennyivel is el lehetne intézni a bemutatását, és akkor tényleg egy mondatban elmondtunk róla mindent.

De akinek van legalább egy yorkija, az úgysem éri be ennyivel, és akár regényt is tudna írni róla. Nos, a yorki egy rendkívül népszerű fajta az egész világon, és nem véletlenül. Egyesül benne a báj, a kedvesség, az elegancia, az intelligencia, az állandó tettrekészség; kis termete miatt könnyen kezelhető, szinte mindenhova könnyedén magunkkal vihető, és terrier lévén még erős őrző hajlamai is vannak. És itt szeretném kiemelni, hogy a yorki nem (csak) öleb, hanem igazi terrier. Az FCI besorolása szerint is a terrierek csoportjába tartozik a kiállításokon. Ebből kifolyólag néha problémák is adódhatnak, mert ez a kis kutya nem érzi magát kicsinek, és néha konfliktusba keveredik nála sokkal nagyobb méretű kutyákkal.

 

 

katt a teljes cikkre!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekességek | Hozzászólások: 11